Laatste dagen in Afrika & eerste week in NZ - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Robbin - WaarBenJij.nu Laatste dagen in Afrika & eerste week in NZ - Reisverslag uit Wanganui, Nieuw Zeeland van Robbin - WaarBenJij.nu

Laatste dagen in Afrika & eerste week in NZ

Door: Ruud & Robbin

Blijf op de hoogte en volg Robbin

18 Oktober 2015 | Nieuw Zeeland, Wanganui

De laatste week in Afrika hebben we nog een aantal leuke dingen gedaan. Zo hebben we twee nachten geslapen in de buurt van de Drakensbergen. Dit zijn grote bergketen in het oosten van Zuid- Afrika. Daar hebben we twee dagen gewandeld, in het totaal 21 km. Steeds berg op en af. En dit met 30 graden, flink zweten dus! Het uitzicht wat we steeds hadden was prachtig. Wel jammer dat de vele watervallen die er zouden moeten zijn allemaal droog stonden. Het had hier namelijk al weken niet geregend! In het dorpje St. Lucia hebben we een boottocht over een rivier gemaakt. Hier zagen we krokodillen en nijlpaarden. We zijn nog een dag naar Hluwluwe national park geweest. Hier konden we net zoals in Etosha national park met onze eigen auto opzoek naar wilde dieren. We zagen o.a. buffels, leeuwen, olifanten, zeebra's en neushoorns. Na ongeveer 5 weken hebben rondgereisd in de zuidelijke landen van Afrika werd het tijd voor een nieuw avontuur. NIEUW ZEELAND :)

Na een lange maar prettige reis van 18 uur arriveerden we 's avonds laat in Auckland. Hier konden we gelukkig meteen onze auto ophalen. We hebben hier 5 weken lang een auto die is omgebouwd tot minicamper. Inclusief bed, koelkast en kookspullen. Back to basic! Voor ons is het sowieso afkicken hier want we zijn van 35 graden naar 15 graden gegaan. En hoe zuidelijker we reizen hoe kouder. Brrr....

De eerste dagen zijn we naar Bay of Island gereden. De zee moet hier blijkbaar heel helder zijn maar door het bewolkte weer was er jammer genoeg niet veel van te zien. De natuur is hier erg mooi, heel veel groen en kleine baaien met zand. We hebben de Rainbow Falls bezocht en zijn naar een geothermische spring geweest (Ngawha Springs). Dit zijn allemaal pools met verschillende temperaturen en kleuren. Volgens de maori cultuur hebben de pools een traditionele heling. Het was wel wennen om in dit water te zitten want het water was grijs/zwart en het stonk naar eieren.

Een dol dwaze avond, dat was ons bezoek bij Anke, Saar en Iris. Anke is een vriendin van ons uit Heytse en is bezig met haar scriptie in Auckland. Natuurlijk kon een bezoekje aan haar ons niet mis gaan. Eerst lekker gegeten en daarna een spel gedaan met de nodige glaasjes rode wijn. Erg gezellig! De dag daarna zijn we gaan raften op de Kaituna River. Dat was echt gaaf! We zijn van een waterval van 7 meter geraft.

Om het adrenaline gehalte op peil te houden zijn we nog gaan abseilen. Niet buiten van een berg of rots maar abseilen in de Waitomo grotten. Erg tof. Als we het licht op onze helm uitdeden in de grot zag je overal kleine lichtgevende puntjes. Dit is de poep van glowwormen. Het leek een beetje op de glow in the dark sterren die vroeger op de plafonds van de slaapkamers werden geplakt. We maakten 3 afdalingen waarvan 2 door een waterval. Na 3 afdalingen zaten we 80 meter onder de grond, wat betekende dat we dus nog flink moesten klimmen om weer boven te komen, dit ging klimmend of wel tijgerend over de grond door smalle gangen.

We bezochten deze week nog het wai-o-tapu thermal wonderland. Dit is een thermisch actief gebied met ingezakte kraters, koude en kokende poelen van modder, water en stoomwolken. De poelen bevatten verschillende kleuren, dit komt door de aanwezigheid van mineralen. Bijv. zwavel of koolstof. Je kunt je dus voorstellen dat hier geen vissen leven.

Groetjesss

• 18 Oktober 2015 - 10:51

Maria Triepels:

Hallo Ruud en Robbin,

Leuk om weer eens een verslag te lezen.
    Wat toch weer veel leuke en spannende dingen gedaan.
    Tof dat jullie bij Anke op bezoek zijn geweest.
    Veel plezier en hopelijk snel weer een verslag.

Ton en Maria

• 18 Oktober 2015 - 17:53

Fam. Hendrikx:

Hallo Ruud en Robbin,

Wat weer een mooi verslag, worden er stil van.
    Jullie zijn een paar super actieve reis ondernemers!
    Ontzettend veel plezier toegewenst in Nieuw-Zeeland.
    Genieten maar samen.

Groetjes, Ome Hans, Tante Truus